Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2010

Θέλω να παίζω για πολλά χρόνια!


Image Ούτε στιγμή δεν έχει σκεφτεί να κρεμάσει τη ρακέτα του ο Ρότζερ Φέντερερ και το ξεκαθάρισε ξανά λίγο μετά τον θρίαμβό του επί του Ράφαελ Ναδάλ και την κατάκτηση του 5ου ATP World Tour Finals της καριέρας του. Ο Ελβετός προειδοποίησε και απείλησε τους ανταγωνιστές του ότι θα μείνει για πολλά ακόμη χρόνια εδώ τριγύρω...

Πέντε τίτλοι στο τελευταίο τουρνουά της σεζόν το οποίο φιλοξενεί τους κορυφαίους της χρονιάς... Ο Ρότζερ Φέντερερ ισοφάρισε ένα ακόμη σπουδαίο ρεκόρ που κατείχαν μόνο οι "θρύλοι" Ιβάν Λεντλ και Πιτ Σάμπρας με 5 Masters Cup στην κατοχή τους, πανηγυρίζοντας σε τρίτη διαφορετική πόλη το βαρύτιμο τρόπαιο του λεγόμενου "5ου Grand Slam" της χρονιάς.

Χιούστον (2003 Αγκάσι, 2004 Χιούιτ), Σανγκάη (2006 Μπλέικ, 2007 Φερέρ) και τώρα Λονδίνο επικρατώντας με 6-3, 3-6, 6-1 του κορυφαίου τενίστα για το 2010 και κύριου ανταγωνιστή του, Ράφαελ Ναδάλ!

Ο Φέντερερ, μετά την κατάκτηση του 16ου Grand Slam της καριέρας του στη Μελβούρνη αρχές του χρόνου, είχε "κατηγορηθεί" για έλλειψη κινήτρου και θέλησης, πραγματοποιώντας πορείες πολύ κατώτερες του επιπέδου του στα μεγάλα τουρνουά που ακολούθησαν.

Μέχρι οι δύο απανωτές ήττες στα προημιτελικά των Roland Garros και Wimbledon να τον πεισμώσουν και πάλι και να δείξει τις πραγματικές του δυνατότητες στη συνέχεια...

Παρά τα 29 του χρόνια και το γεγονός ότι έχει κατακτήσει τα πάντα στο πολλαπλάσιο, ο Φέντερερ δεν σκέφτεται να αποσυρθεί βλέποντας ότι, όχι μόνο είναι ανταγωνιστικός απέναντι σε πολύ νεότερούς του αλλά και πολύ... καλύτερος!

"Σε καμία περίπτωση δεν κάνω πλάνα να σταματήσω, να αποσυρθώ... πείτε το όπως θέλετε! Εύχομαι να παίζω για πολλά χρόνια ακόμη. Διασκεδάζω πολύ να παίζω, να ταξιδεύω, να αντιμετωπίζω τους καλύτερους, να αντιμετωπίζω τον ίδιο μου τον εαυτό στς προπονήσεις" τόνισε χαρακτηριστικά ο Φέντερερ στην πανηγυρική συνέντευξη Τύπου μετά τον τελικό του ATP World Tour Finals.

Ο Ελβετός έχει κάνει μια άνευ προηγουμένου καριέρα που θα την ζήλευε ο οποιοσδήποτε αθλητή, έχοντας κερδίσει εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ. Παρόλο που οι εποχές είναι δύσκολες, το τελευταίο πράγμα που σκέφτηκε την Κυριακή ο Φέντερερ, ήταν η επιταγή του 1,6εκ. δολαρίων που αντιστοιχούν στον αήττητο πρωταθλητή.

"Είναι μια απίστευτη καριέρα. Οι αναμνήσεις που κουβαλάω είναι πολύ σπουδαιότερες από τα λεφτά που έχω κερδίσει."

Μεγαλωμένος σε indoor courts, ο Ελβετος παραδέχθηκε: "Είμαι πραγματικά ενθουσιασμένος με τον τρόπο που αγωνίστηκα όλη την εβδομάδα. Είναι απίστευτο που κατάφερα να κερδίσω τον 5ο μου τίτλο Masters Cup. Είμαι πολύ χαρούμενος που κέρδισα ξανά αυτό το
πολύ σημαντικό τουρνουά. Όλοι οι τενίστες λατρεύουν αυτό το τουρνουά.

Είμαι χαρούμενος που τελείωσα τη σεζόν με στυλ, παίζοντας ένα από τα καλύτερά μου τένις και φυλάσοντας το καλύτερο για το τέλος. Πιστεύω ότι μπορώ να έχω μια ακόμη σπουδαία σεζόν το 2011".

Ο Φέντερερ δέχθηκε και μια ερώτηση τεχνικής φύσεως που ενδεχομένως να ενδιαφέρει και αρκετούς θαυμαστές του. Ένας δημοσιογράφος λοιπόν, τον ρώτησε για το ακριβές βάρος της ρακέτας του και τα κιλά στις χορδές του.

"Το βάρος της ρακέτας είναι το ίδιο για πολλά χρόνια και ειλικρινά το έχω ξεχάσει. Ρωτήστε τους τύπους εκεί πίσω. Τα κιλά στις χορδές είναι διαφορετικά από παιχνίδι σε παιχνίδι. Αυτή την εβδομάδα όμως έπαιξα με τα ίδια κιλά, περίπου 22. Οι χορδές μου είναι μισό συνθετικό και μισό έντερο. Παίζω έτσι από το 2002..."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου