Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2010

Κι όμως υπάρχει νέο αίμα


Image Πολύ συζήτηση γίνεται τον τελευταίο καιρό, μέχρι και στο Masters Cup έγινε θέμα, για το αν υπάρχει μέλλον στο ανδρικό τένις καθώς οι περιπτώσεις 17χρονων και 18χρονων που κατακτούσαν κάποτε Grand Slams, αποτελούν γλυκιά ανάμνηση ενώ ο μέσος όρος ηλικίας του top10 είναι τα 26 χρόνια.

Kι όμως... δύο υπερ-ταλαντούχοι τενίστες είναι έτοιμοι να διαψεύσουν τους ειδικούς και μετά από την καλύτερη σεζόν της καριέρας του, άφησαν μεγάλες ελπίδες για ένα πολλά υποσχόμενο 2011!

Ο λόγος για τον Ρίτσαρντ Μπεράνκις (αριστερά) και τον Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ (δεξιά), δύο σπουδαία ταλέντα τα οποία αναμένεται να μας απασχολήσουν πολύ έντονα και το 2011 αλλά και τα επόμενα χρόνια!

Ο Μπεράνκις την προηγούμενη εβδομάδα κατέκτησε τον τίτλο στο πολύ δυνατό Challenger των 125,000 δολαρίων στο Ελσίνκι, νικώντας με 6-1, 2-0 το Νο78 της παγκόσμιας κατάταξης, Μίκαλ Πριτσιέζνι κι ενώ στα ημιτελικά είχε νικήσει με 7-6(5), 0-6, 6-1 τον Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ με τον οποίον ήδη έχει αρχίσει να κτίζει το ελπιδοφόρο rivalry.

Ο 20χρονος Λιθουανός μετά την επιτυχία του στη Φινλανδία, μπήκε για πρώτη φορά στο τοπ100 της παγκόσμιας κατάταξης και από τη Δευτέρα βρίσκεται στο Νο85 της ATP, όντας ο νεαρότερος τενίστας στην πρώτη 100αδα. Ο Μπεράνκις ξεκίνησε το τένις όταν ήταν 3 χρονών και είναι πρώην Νο1 στον κόσμο στα junior ενώ παρότι το ύψος του δεν το βοηθάει πολύ (1,75μ), πρόκειται για έναν πολύ επιθετικό τενίστα με εξαιρετικό σερβίς.

Υπενθυμίζουμε ότι ο Γιούργκεν Μέλτζερ, Νο11 πλέον στον κόσμο, χρειάστηκε 5 σετς για να ξεπεράσει το εμπόδιο του Μπεράνκις στο 2ο γύρο του φετινού US Open με τον Λιθουανό να προέρχεται από τα προκριματικά. Επίσης ο νεαρός άσος είχε έρθει και στην Ελλάδα φέτος όπου πήρε μέρος στα Challenger του ΟΑΚΑ και της Ρόδου χάνοντας στον 1ο γύρο από τον Ράινερ Σούτλερ και στα δύο ελληνικά τουρνουά.

Λίγο πιο πίσω βρίσκεται ο Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ ο οποίος με την παρουσία του στα ημιτελικά του Ελσίνκι, κέρδισε αρκετούς βαθμούς που τον έφεραν ένα βήμα πριν την 100αδα. Ο 19χρονος Βούλγαρος ο οποίος ήδη έχει χαρακτηριστεί ο "επόμενος Φέντερερ", βρίσκεται στο Νο106 της κατάταξης και πολύ σύντομα αναμένεται να γίνει αυτός ο νεότερος τενίστας στο top100.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου