Πέμπτη 6 Ιανουαρίου 2011

Ανώτερος ο Ρόντικ


roddick-baghdatis11_408.jpgΗ πορεία του Μάρκου Παγδατή στο Brisbane ολοκληρώθηκε στα προημιτελικά. Ο υπερασπιστής του τίτλου και Νο στον κόσμο, Άντι Ρόντικ αποδείχθηκε αξεπέραστο εμπόδιο για τον Κύπριο πρωταθλητή με τον Αμερικανό να είναι ανώτερος του Μάρκου και να φτάνει σχετικά εύκολα στο 2-0 σετ και στους "4" της διοργάνωσης.

Ο Μάρκος Παγδατής δεν μπόρεσε να δώσει συνέχεια στη σπουδαία εμφάνιση που πραγματοποίησε την Τετάρτη απέναντι στον Λούκας Κούμποτ.

Παρουσιάζοντας σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή του και έχοντας σε κάκιστη ημέρα (και σήμερα) το σερβίς του, ο 25χρονος Κύπριος γνώρισε φυσιολογικά την ήττα με 6-2, 6-4 απ'τον πολύ καλό Άντι Ρόντικ ο οποίος συνεχίζει να εντυπωσιάζει με τις εμφανίσεις του στο ξεκίνημα της χρονιάς, μόλις 11 ημέρες πριν την έναρξη του πρώτου Grand Slam της χρονιάς στη Μελβούρνη.

Ο 28χρονος Αμερικανός, παρότι δεν έβγαλε πολλούς άσους (2), ήταν απόλυτος κυρίαρχος στο court και δεν δυσκολεύτηκε ιδιαίτερα να φτάσει στην τελική επικράτηση, κερδίζοντας το θερμό χειροκρότημα από την κατάμεστη Pat Rafter Arena του Brisbane Tennis Center στο Queensland.

Ο Ρόντικ πέτυχε τρία breaks στο εναρκτήριο σετ το οποίο κατέκτησε με 6-2 ενώ στο 2ο, παρότι ο Παγδατής ανέβασε την απόδοσή του, ένα break στο 8ο game (5-3) ήταν αρκετό για να του χαρίσει τη νίκη μετά από 1 ώρα και 14 λεπτά αγώνα.

Ο Παγδατής δεν μπόρεσε να επιβεβαιώσει αυτούς που υποστήριζαν ότι θα γίνει ένα μεγάλο ντέρμπι και πλέον στρέφει το ενδιαφέρον του στο Medibank International του Σίδνευ την ερχόμενη εβδομάδα εκεί όπου θα έχει το πολύ δύσκολο έργο να υπερασπιστεί τον περσινό του τίτλο όταν είχε κερδίσει τον Ρισάρ Γκασκέ στον τελικό.

Μαζί με τον Κύπριο στο Σίδνευ θα βρεθούν επίσης οι Ντελ Πότρο, Κέρει, Γκούλμπις, Γκασκέ και Τροίτσκι, στο τελευταίο τουρνουά προετοιμασίας πριν την έναρξη του Australian Open, 17 - 30 Ιανουαρίου.

Επόμενος αντίπαλος για τον Ρόντικ στους "4" του Brisbane, o Νοτιοαφρικανός Κέβιν Άντερσον ο οποίος συνέχισε την εξαιρετική του πορεία στο τουρνουά νικώντας και τον Σαντιάγκο Ζιράλντο με 2-6, 6-3, 6-4.

"Νιώθω καλά μετά από τρία παιχνίδια. Σήμερα ένιωσα ακόμη καλύτερα" τόνισε ο Άντι Ρόντικ ο οποίος προετοιμάστηκε πολύ σκληρά κατά τη χειμερινή διακοπή και είναι αποφασισμένος για μεγάλα πράγματα φέτος.



Σε άλλους αγώνες της Πέμπτης για τα προημιτελικά, ο Ρόμπιν Σόντερλινγκ, Νο1 του ταμπλό, δυσκολεύτηκε περισσότερο απ'το αναμενόμενο αλλά τελικά επικράτησε με 6-3, 7-6(7) του Μίκαελ Μπέρερ, κλείνοντας θέση στα προημιτελικά.

Εκεί θα συναντήσει την έκπληξη της διοργάνωσης, τον Αυστραλό qualifier, Μάθιου Έμπντεν (Νο196 στον κόσμο) ο οποίος νίκησε με 6-4, 6-4 τον Ντένις Ιστόμιν.


Πέμπτη 06/01: Προημιτελικά Brisbane International
2-Roddick (U.S.) beat 5-Baghdatis (Cyprus) 6-2 6-3
Anderson (South Africa) beat Giraldo (Colombia) 2-6 6-3 6-4

Πέμπτη 06/01: 2ος γύρος Brisbane International

1-Soderling (Sweden) beat Berrer (Germany) 6-3 7-6(7)
Ebden (Australia) beat 8-Istomin (Uzbekistan) 6-4 6-4

BRISBANE INTERNATIONAL DRAW

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου