Πέμπτη 13 Μαΐου 2010

Πρώτη στον όμιλό της η Εθνική

Η εθνική ομάδα νίκησε σήμερα 2-1 την Μολδαβία στο ντέρμπι κορυφής του β΄ ομίλου και συνέχισε την προέλασή της στους αγώνες του Κυπέλλου Ντέιβις (3η κατηγορία Ευρώπης), που διεξάγονται στο Ολυμπιακό Κέντρο Αντισφαίρισης στο Μαρούσι. Η ελληνική ομάδα, με 4 νίκες σε ισάριθμες συναντήσεις, εξασφάλισε την 1η θέση στον όμιλο κι εκτός απροόπτου θα διεκδικήσει την άνοδό της στην 2η κατηγορία με αντίπαλο την Γεωργία στα πλέι-οφ του Σαββάτου.

Για να φτάσει στην πλεονεκτική αυτή θέση η Εθνική χρειάστηκε να κάνει σήμερα άλλη μια ανατροπή. Ανατροπή η οποία ολοκληρώθηκε μετά από την δραματική νίκη των Οικονομίδη, Γιακούποβιτς με 2-1 σετ στο διπλό. Η συνάντηση με την Μολδαβία, η οποία προερχόταν επίσης από 3 συνεχόμενες νίκες, εξελίχτηκε ως εξής. Ο Ραντού Άλμποτ πήρε το πρώτο παιχνίδι επικρατώντας με 6-2, 6-4 του Αλέξανδρου Γιακούποβιτς, ο οποίος «πάλεψε» μόνο στο 2ο σετ. «Δεν είχα αυτοπεποίθηση κι έκανα πολλά αβίαστα λάθη. Πρέπει να ομολογήσω ωστόσο ότι κι ο Άλμποτ έπαιξε πολύ καλά» δήλωσε ο Έλληνας πρωταθλητής.

Στο δεύτερο παιχνίδι ο Θόδωρος Αγγελίνος, συνεχίζοντας τις εξαιρετικές του εμφανίσεις, δεν άφησε πολλά περιθώρια στον Αντρέι Γκόρμπαν. Χάρη στα δυνατά του σερβίς και την πολύ καλή κίνηση στο γήπεδο επιβλήθηκε με 6-2, 6-4 και πήρε εκδίκηση για την ήττα του από τον Γκόρμπαν πριν από λίγους μήνες σε τουρνουά της Τουρκίας. «Νιώθω καλά και υπό πίεση παίζω καλύτερα» είπε ο Αγγελίνος αναφερόμενος στο γεγονός ότι κλήθηκε για δεύτερη φορά στη διοργάνωση να φέρει τη συνάντηση της Ελλάδας «στα ίσα» (η πρώτη ήταν με το Μαυροβούνιο).

Στο διπλό, ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Γιώργος Καλοβελώνης εμπιστεύτηκε το πεπειραμένο δίδυμο Οικονομίδη, Γιακούποβιτς, το οποίο χρειάστηκε 1.50 λεπτά για να λυγίσει 6-1, 2-6, 6-4 την αντίσταση των Αλμποτ, Μπορβάνοφ. Αν και πήρε εύκολα το 1ο, βρέθηκε να κυνηγάει το σκορ από το 2ο σετ και μετά. Τελικά έκανε μπρέικ στο σερβίς του Άλμποτ, προηγήθηκε 5-4 και με δυο άσους του Οικονομίδη τελείωσε το ματς μέσα σε αποθέωση. «Τέλος καλό, όλα καλά. Σημασία έχει ότι φτάσαμε κοντά στον στόχο μας αφού θα παίξουμε στον τελικό» δήλωσε ο Οικονομίδης.

Στο ντέρμπι του Α΄ Ομίλου το Λουξεμβούργο νίκησε 2-1 την Γεωργία και καπάρωσε την 1η θέση. Η 2η θα κριθεί στην αυριανή συνάντηση Γεωργίας-Μάλτας, με την Γεωργία να είναι το μεγάλο φαβορί.

Η ελληνική ομάδα αντιμετωπίζει αύριο την Αρμενία. Συνοπτικά το πρόγραμμα της Παρασκευής 14 Μαίου 2010 (ώρα έναρξης όλων των συναντήσεων 2 μ.μ):

Α΄ Ομιλος
Γήπεδο: Νο 5: Γεωργία- Μάλτα, Γήπεδο Νο 9: Λουξεμβούργο – Ανδόρα. Ρεπό: Ισλανδία
Β΄Ομιλος
Κεντρικό γήπεδο: Ελλάδα – Αρμενία, Γήπεδο Νο 3: Μαυροβούνιο-Μολδαβία, Γήπεδο Νο 4: Σαν Μαρίνο- Αλβανία
Συνοπτικά τα αποτελέσματα της Πέμπτης.
Α΄ Ομιλος
Ανδόρα- Ισλανδία 2-1, Λουξεμβούργο-Γεωργία 2-1.
Β΄Ομιλος
Ελλάδα – Μολδαβία 2-1, Μαυροβούνιο- Σαν Μαρίνο 3-0, Αρμενία-Αλβανία 3-0
Βαθμολογία:
Α΄ Ομιλος: 1. Λουξεμβούργο 3-0 νίκες. 2. Γεωργία 2-1 νίκες, 3. Μάλτα 2-1 νίκες, 4. Ανδόρα 0-3, 5. Ισλανδία 0-4.

Β΄ Ομιλος: 1. Ελλάδα 4-0 νίκες, 2. Μολδαβία 3-1 νίκες, 3. Μαυροβούνιο 3-1 νίκες, 4. Αρμενία 2-2 νίκες, 5. Σαν Μαρίνο 0-4, Αλβανία 0-4

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου