Δευτέρα 3 Μαΐου 2010

Ζητείται αντίπαλος στο χώμα!

03.05.10
nadal-rome10-6_408.jpgΗ σκηνή, πλέον, γνωστή... Ο Ράφαελ Ναδάλ στέκεται στη μέση του χωμάτινου court με όλα τα φλας πάνω του, στο χέρι του κρατάει ένα τρόπαιο και στο πρόσωπό του είναι ζωγραφισμένο ένα τεράστιο χαμόγελο! Ο Ισπανός επιστρέφει για τα καλά στον "κύκλο των νικητών" και όσο μένει υγιής, μοιάζει ανίκητος στο χώμα!

Η χαρά του Ναδάλ μετά και τον δεύτερο συνεχόμενο τίτλο του σε τουρνουά της σειράς Masters, δεν περιγραφόταν. Ο Ισπανός μετά την τελετή απονομής, πήρε ένα μπουκάλι σαμπάνια και κυνηγούσε όλους τους παρευρισκομένους με τα ball boys να "πληρώνουν" τη νύφη φεύγοντας από το court, μούσκεμα...

Μετά από τους 11 χειρότερους μήνες της καριέρας του που σημαδεύτηκαν από ανομβρία τίτλων, προβλήματα τραυματισμών, αρνητικά σχόλια και μπόλικη αμφισβήτηση, ο Ναδάλ είναι και πάλι το ίδιο δυνατός με τότε που κανείς δεν μπορούσε να του αντισταθεί πάνω στο κόκκινο χώμα.

Ο αριστερόχειρας Ισπανός έγραψε μια ακόμη χρυσή σελίδα στην ιστορία του παγκοσμίου τένις όταν το βράδυ της Κυριακής ισοφάρισε τους 17 τίτλους Masters του Αντρέ Αγκάσι ενώ είναι βέβαιο ότι θα τους ξεπεράσει και ενδεχομένως να δημιουργήσει ένα ρεκόρ που θα είναι αξεπέραστο. Άλλωστε είναι μόλις 23 ετών και ήδη θεωρείται ο σπουδαιότερος χωμάτινος τενίστας στην ιστορία του αθλήματος.

"Είμαι 23 ετών και τα 17 Masters είναι ένας πολύ σημαντικός αριθμός για μένα. Η Μαδρίτη πλησιάζει και θα προσπαθήσω να συνεχίσω στον ίδιο ρυθμό. Όμως, αυτά τα τουρνουά είναι πολύ δύσκολα καθώς εκεί παίρνουν μέρος οι καλύτεροι τενίστες στον κόσμο" τόνισε χαρακτηριστικά ο Ναδάλ.

Πριν δύο εβδομάδες ο Ναδάλ έγινε ο πρώτος τενίστας στην Open Era (μετά το 1968) που κατακτά για 6η συνεχόμενη χρονιά τον τίτλο σε τουρνουά της ATP όταν πανηγύρισε το Monte Carlo Masters κατά τη διάρκεια του οποίου έχασε μόλις 14 games.

"Μπορεί να μην έπαιξα τόσο καλά όσο στο Μόντε Κάρλο αλλά το σημαντικό είναι ότι κέρδισα. Τουρνουά σαν του Μόντε Κάρλο που έχασα μόνο 14 games, δεν γίνονται κάθε βδομάδα. Εδώ έχασα ένα σετ (ημιτελικό με Γκούλμπις) και είχα δύο πολύ δύσκολα πρώτα σετ με τον Βαβρίνκα (προημιτελικά) και σήμερα με τον Φερέρ. Είναι πολύ σημαντικό όταν δεν παίζεις καλά αλλά κερδίζεις. Είναι θέμα ψυχολογίας" δήλωσε ο Ναδάλ.

Αυτός ήταν ο 27ος χωμάτινος τίτλος του Ράφα ο οποίος πλέον βρίσκεται μόλις μια νίκη μακριά από τους "θρύλους" Ίλιε Ναστάζε και Ιβαν Λεντλ που έχουν 28 τρόπαια στο χώμα και τρεις απ'τον αξεπέραστο Μπορν Μποργκ (30 μαζί με τον Μανιουέλ Οράντες). Βέβαια ο μεγάλος στόχος του Ράφα είναι οι 45 τίτλοι του Γκιγιέρμο Βίλας ενώ 40 μετράει ο Τόμας Μούστερ.

Πλέον ο Ναδάλ έχει μια εβδομάδα να ξεκουραστεί καθώς στις 9 Μαΐου κάνει πρεμιέρα το τελευταίο μεγάλο τουρνουά πριν το Roland Garros, το Mutua Madrilena εκεί όπου πέρυσι ο Ισπανός γνώρισε την ήττα από τον Ρότζερ Φέντερερ στον τελικό της διοργάνωσης.

Το ζητούμενο για τον Ισπανό είναι να μείνει μακριά από τραυματισμούς. Όσο το καταφέρνει αυτό, είναι πολύ δύσκολο να νικηθεί και ειδικά στο χώμα.

"Δεν είχα κανένα πρόβλημα με τα γόνατά μου όλη τη βδομάδα και αυτό είναι απίστευτο για μένα. Και στα δύο τουρνουά δεν ένιωσα τίποτα και αυτό είναι πολύ σημαντικό. Δεν είναι ώρα όμως να μιλάμε για τα γόνατά μου" τόνισε ο Ράφα στη συνέντευξη Τύπου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου